شما هیچ آیتمی در سبد خریدتان ندارید.

روغن ترنج، پاک کننده قوی پوست و بهترین آبرسان برای پوست چرب
توسط نارین گل 1397/8/30 12:08 توضیحات

روغن اسانسی ترنج چگونه تهیه میشود؟

روغن اسانسی ترنج یک روغن گیاهی است که از پوست ترنج تهیه میشود و بر خلاف سایر روغن های اسانسی که به روش تقطیر تهیه میشوند، به روش پرس سرد گرفته میشود، به همین دلیل این روغن اسانسی نسبت به بسیاری از روغن های دیگر تازگی و شفافیت بیشتری دارد.

موارد مصرف

به علت رایحه دل انگیزی روغن اسانسی ترنج، علاوه بر به کار رفتن به عنوان روغن مو و روغن پوست از قرن ها پیش در تهیه غذا و نوشیدنی، عطر و محصولات زیبایی زیادی به کار رفته است، به طوری که بوی ترنج برای همه ما رایحه ای آشناست. عطر و رایحه چای ارل گری نیز مدیون برگاموت یا همین میوه خوشبو که ما به نام ترنج میشناسیم است.

موارد مهم احتیاط

هنگام خرید روغن اسانسی ترنج به عنوان روغن پوست توجه داشته باشید این روغن ترکیبات شیمیایی فعالی دارد که میتوانند باعث سوختن پوست شما زیر آفتاب شوند، بنابراین روغن ترنج را باید قبل از مصرف با یک روغن حامل و یا گلاب رقیق کرد. اگر قصد دارید روغن را روی پوست خود باقی بگذارید، باید نسبت روغن اسانسی به حلال شما 0.15% یا کمتر باشد، و اگر از آن به عنوان یک ماسک که قرار است شسته شود استفاده میکنید، میتوانید این مقدار را تا رسیدن به 3% محلول افزایش دهید. به علاوه، تا دوازده ساعت پس از مصرف موضعی روغن ترنج نباید زیر نور مستقیم قرار بگیرید. همچنین استفاده از این روغن در طول بارداری و شیردهی توصیه نمیشود.

کاربردها

کنترل تولید چربی پوست و پیشگیری از آکنه

 با استفاده از چند قطره روغن ترنج و یک روغن حامل مناسب پوست خودتان، میتوانید تولید چربی در پوست چرب و نیمه چرب را کنترل کنید. این خصوصیت باعث میشود روغن ترنج با کاهش آکنه در افزایش اعتماد به نفس در نوجوانی بسیار مفید باشد! زیرا برخلاف تصور عموم، در صورتی که روغن پوست شما با کیفیت و مناسب نیازهای شما باشد، استفاده از روغن برای پوست چرب باعث چربی بیشتر نمیشود. کنترل کردن چربی پوست و پاکیزه نگه داشتن سطح پوست به از بین بردن جوش های صورت کمک زیادی میکند، که روغن ترنج هر دو مورد را به خوبی انجام میدهد. برای گرفتن یک نتیجه بهتر میتوانید از ترکیب زیر به صورت یک رول ضد آکنه استفاده کنید:

 دو قاشق غذا خوری روغن هسته انگور  برای خرید روغن هسته انگور کلیک کنید

 یک قطره روغن اسانسی یلنگ یلنگ برای خرید روغن یلنگ یلنگ کلیک کنید

 یک قطره روغن اسانسی ترنج  برای خرید روغن ترنج کلیک کنید.

موارد بالا را در یک ظرف رول مانند (مثل بالم لب) با هم ترکیب و نگهداری کنید و به عنوان یک روغن پوست برای از بین بردن جوش استفاده کنید.

آبرسانی

 روغن ترنج بسیار سبک است و یک آبرسان مناسب برای پوست هایی با درجه چربی معمولی تا بالا محسوب میشود. اگر این سئوال برای شما پیش آمده است که : مگر ممکن است پوست چرب هم کم آب و دی هیدراته شود؟ پاسخ ما به شما مثبت است! کم آب بودن و چرب بودن پوست دو مشکل متفاوت هستند، و پوستی که دچار اختلالات در زمینه تولید چربی باشد ممکن است دچار کم آبی هم باشد. برطرف کردن مشکل کم آبی در پوست از بهترین راه ها برای جوانسازی پوست شماست، و فرقی ندارد پوست شما خشک باشد یا چرب.

رفع ترک های پوستی

 یکی دیگر از ویژگی های مخصوص این روغن ضد لک، توانایی خاص این روغن در یکسان کردن رنگ بافت پوستی با تنظیم و پخش کردن تعداد رنگدانه ها در سطح محل مورد استفاده است، به طوری که پس از استفاده مداوم، شاهد تاثیر آن در از بین بردن جای جوش، لکه های پوستی و دیگر مواردی که سطح یکنواخت پوست شما را بر هم میزنند خواهید بود. روغن جوجوبا نیز یک روغن حامل سبک و مناسب پوست چرب است که برای کمک به این منظور ایده آل خواهد بود و میتواند روغن را در سطح پوست شما پخش کند.

ترکیب ضد لک:

 یک قاشق غذاخوری روغن حامل جوجوبا  برای خرید روغن جوجوبا کلیک کنید

 دو قطره روغن اسانسی ترنج  برای خرید روغن ترنج کلیک کنید

این ترکیب را به عنوان روغن پوست بر روی محل مورد نظر استفاده کنید و یادتان باشد بعد از آن در معرض آفتاب قرار نگیرید

افزایش رشد مو

 ماساژ دادن پوست سر با روغن ترنج باعث افزایش گردش خون، اکسیژن رسانی و تغذیه بهتر فولیکول های مو میشود، در نتیجه با مداومت بر این کار  خواهید دید رشد موهای شما به طور مشخصی افزایش پیدا میکند. باقی مانده محصولات شیمیایی که بر روی موها استفاده میکنید در بسیاری از موارد باعث بسته شدن منافذ پوست سر و بروز خارش و تحریک پذیری پوست میشوند، استفاده از روغن ترنج به عنوان روغن مو و روغن ماساژ پوست سر به علت داشتن خواص پاک کنندگی قوی میتواند این مشکل را برطرف کند و پوست آسیب دیده سر شما را تسکین داده و نرم کند.

استفاده از این روغن گیاهی به عنوان یک روغن مو و کاندیشنر نیز در سلامت موها موثر است، زیرا خشکی و کدر بودن موها معمولا بر اثر عواملی همچون افزایش سطح رادیکال های آزاد در مو اتفاق می افتد و باعث شکنندگی و کاهش عمر فیبرهای ساقه مو میشود؛ روغن ترنج سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که میتوانند تاثیر رادیکال های آزاد را کاهش داده و زیبایی را به موهای شما بازگرداند. بازگرداندن رطوبت از دست رفته به مو و پیشگیری از وز شدن مو نیز از دیگر فواید روغن ترنج برای مو هستند.

روش استفاده:

 پنج قطره روغن حامل جوجوبا  برای خرید روغن جوجوبا کلیک کنید

 دو قطره روغن اسانسی ترنج  برای خرید روغن ترنج کلیک کنید

این مقدار از هر دو روغن را کف دستتان بچکانید و با آن پوست سرتان و ریشه های مو را ماساژ دهید. در صورت تمایل، کمی از این روغن را به ساقه مو نیز بزنید.

خوشبو کننده بدن

 استفاده از روغن ترنج همراه با یک روغن حامل پس از استحمام علاوه بر تغذیه کردن پوست شما، باعث میشود باکتری های تولید کننده بوی بد از بین بروند. روغن آووکادو با خاصیت مرطوب کنندگی و روغن لیمو با رایحه ملایم برای ترکیب شدن با روغن ترنج به منظور به دست آوردن روغن ماساژ ایده آن هستند.

ترکیبات روغن ماساژ:

 چهار قطره روغن ترنج  برای خرید روغن ترنج کلیک کنید

 دو قطره روغن لیمو  برای خرید روغن لیمو کلیک کنید

 نصف فنجان روغن حامل آووکادو  برای خرید روغن آووکادو کلیک کنید

آروماتراپی

 از روغن اسانسی ترنج برای آروماتراپی یا رایحه درمانی به منظور رفع خستگی، درمان اختلالات خواب، تسکین اعصاب استفاده میشود، علت این امر وجود ترکیباتی آرامبخش مانند فلاونویید در ترنج است.

ضد عفونی کنندگی

 خاصیت ضدباکتریایی روغن اسانسی ترنج به اندازه ای است که میتوانید چند قطره از آن را به مایع تمیز کننده خود اضافه کنید و از آن برای تمیز کردن وسایل خانه و یا اسپری کردن در حمام و توالت استفاده کنید، به خصوص در فصل های سرد سال که میکروب های بیماریزا در کمین شما هستند.

در پایان میتوانیم نتیجه بگیریم خاصیت اصلی و ساده ی روغن ترنج، یعنی پاک کنندگی، نتایج مختلف و شگفت انگیزی روی پوست و موهای شما خواهد داشت، از پیشگیری کردن از آکنه گرفته تا افزایش رشد موهای شما. به علت خواص آبرسانی، روغن ترنج میتواند بهترین دوست پوست های معمولی و چرب باشد. وقتی این نتایج را درکنارخواص درمانی دیگری که طبیعت به این میوه خوشبو ارزانی کرده است قرار دهیم، متوجه میشویم محبوب بودن عصاره و عطر و طعم این میوه بی دلیل نبوده است.

منابع و مآخذ برای اطلاعات این مقاله:

https://www.theresaneoforthat.com/10-bergamot-oil-uses-you-need-to-know/

https://www.simplyorganicbeauty.com/tag/bergamot-oil-benefits-to-the-hair/

https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-bergamot-essential-oil.html

https://www.beautyglimpse.com/start-using-bergamot-essential-oil-hair/

https://hollybethorganics.com/acne/bergamot-oil-help-acne/

نظرات کاربران

برای ثبت نظر باید در سایت ثبت نام نمایید و یا وارد شوید.

اینجا را کلیک کنید تا وارد شوید