دسته‌بندی نشده

روغن جوجوبا چیست

  • روغن جوجوبا چیست؟
    روغن جوجوبا از دانه‌ی گیاه جوجوبا گرفته می‌شود؛ درختچه‌ای که در جنوب آریزونا، کالیفرنیای جنوبی و شمال غربی مکزیک رشد می‌کند. جوجوبا نه تنها در آب و هوای بیابانی که بیشتر موجودات زنده را از بین می‌برد، به راحتی رشد می‌کند، بلکه یک دانه جادویی با خواص درمانی فراوان نیز تولید می‌کند. حدود 50% دانه های جوجوبا را روغن تشکیل می‌دهد و روغن جوجوبا، حاصل استخراج روغن از این دانه‌هاست. روغن جوجوبا رایحه ای لطیف و آجیلی دارد. روغن جوجوبا آنقدر ملایم است که می‌توان از آن به عنوان روغن حامل برای مخلوط و رقیق کردن روغن های اسانسی استفاده کرد؛ البته که به تنهایی نیز قابل استفاده است و به طور وسیعی در حوزه مراقبت از پوست و مو مصرف می‌شود.

    تاریخ و فرهنگ استفاده از روغن جوجوبا
    ردپای استفاده از روغن جوجوبا را می‌توان در قبیله‌های اودهام بومی آمریکا پیدا کرد؛ هنگامی که برای درمان زخم هایشان به روغن جوجوبا پناه می‌بردند؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که خواص روغن جوجوبا برای پوست از همان سال‌های دور کشف شده است.
    در دهه 1970 بود که افزودن روغن جوجوبا به لوازم آرایشی و بهداشتی آغاز شد و امروزه روغن جوجوبا در انواع مختلف محصولات زیبایی و مراقبت از پوست و مو استفاده می‌شود. اما چه خواصی در روغن جوجوبا نهفته است که تا این حد شهرت یافته و مورد استفاده قرار گرفته‌است که حتی کایلی جنر، مدل معروف آمریکایی آن را به عنوان روغن گیاهی مورد علاقه خود معرفی کرده است؟ در ادامه به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

    چه مواد مغذی در روغن جوجوبا وجود دارد؟
    روغن جوجوبا سرشار از ویتامین E، B، D و A و همچنین غنی از سیلیکون، مس، و زینک است. ۸۲ درصد روغن جوجوبا را ید تشکیل می‌دهد و اسیدهای چرب فراوان موجود در آن از جمله اسید اوره، اسید گادئولیک و اسید اولئیک باعث می‌شوند تا روغن جوجوبا یک روغن همه‌فن‌حریف برای مراقبت از پوست و مو به حساب آید.

    خواص روغن جوجوبا برای پوست
    در ترکیب مواد تشکیل‌دهنده اکثر کرم‌ها، لوسیون‌ها و سایر محصولات آرایشی و بهداشتی، نام روغن جوجوبا می‌درخشد و این خود به تنهایی ثابت می‌کند که روغن جوجوبا خواص بیشماری برای پوست دارد. بسیاری از افراد که به زندگی ارگانیک علاقه‌مند هستند ترجیح ‌ می‌دهند که به جای مصرف کحصولات شیمیایی، مستقیم از روغن جوجوبا خالص و ارگانیک استفاده کند و به همین دلیل روغن جوجوبا در روتین روزانه مراقبت از پوست این دسته از افراد قرار دارد. خواص روغن جوجوبا برای پوست شامل موارد زیر است:

    • مرطوب کننده
    • ضدچروک
    • درمان اگزما و پسوریازیس
    • ضد جوش و آکنه
    • درمان جای جوش و زخم
    • ضدالتهاب
    • ضدمیکروب و آنتی باکتریال
    • آبرسان
    • پاک کننده طبیعی آرایش
    • افتر شیو طبیعی و ارگانیک

    خواص روغن جوجوبا برای مو
    روغن جوجوبا برای مو نیز خواص بیشماری دارد. شاید نام روغن جوجوبا را در ترکیب بسیاری از شامپوها و ماسک های مو دیده باشید زیرا این روغن برای مو نیز به معنای واقعی معجزه می‌کند. بسیاری از افراد از روغن جوجوبا خالص و ارگانیک به طور مستقیم استفاده می‌کنند و در بیشتر مواقع، نتیجه بهتری نیز دریافت می‌کنند. برخی از خواص روغن جوجوبا برای مو عبارتند از:

    • تقویت کنده مو
    • ضد ریزش مو
    • ضد شوره
    • نرم کننده مو
    • تنظیم چربی پوست کف سر
    • تقویت ریش و سبیل آقایان
    • درمان موخوره

    عوارض احتمالی استفاده از روغن جوجوبا
    اگر روغن جوجوبا را از جای معتبر و مطمئن خریداری کنید، می‌توان گفت که روغن جوجوبا باعث ایجاد حساسیت نمی‌شود اما ممکن است شما به گیاه جوجوبا حساسیت داشته باشید؛ بنابراین بهتر است ابتدا چند قطره روغن جوجوبا را روی پوست دست خود تست کنید و اگر قرمزی یا خارشی احساس نکردید، آن را با خیال راحت برای پوست و مو استفاده کنید.

    روغن جوجوبا حامل است یا اسانسی؟
    روغن حامل یا carrier oil  به روغن هایی گفته می شود که از روش پرس سرد و از دانه یا هسته میوه بدست می‌آیند. روغن جوجوبا نیز یک روغن حامل است زیرا روغن جوجوبا از روش پرس سرد تولید می شود و همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، روغن جوجوبا از دانه های جوجوبا بدست می‌آید؛ پس پرواضح است که روغن جوجوبا یک روغن حامل به شمار می‌آید. روغن های حامل به تنهایی برای مراقبت از پوست و مو قابل استفاده اند به همین دلیل است که می‌توانید به راحتی از روغن جوجوبا برای مراقبت از پوست و مو استفاده کنید. البته که برای افزایش اثر بخشی روغن جوجوبا و به طور کلی تمام روغن های حامل، می‌توانید آنها را با روغن های اسانسی مناسب ترکیب کنید. اما منظور ما از روغن اسانسی مناسب چیست؟ یعنی اگر به طور مثال از روغن جوجوبا برای پوست و به عنوان ضد جوش استفاده می‌کنید، بهتر است که روغن جوجوبا را با روغن اسانسی مثل درخت چای که خاصیت ضد جوش بالایی دارد ترکیب کنید؛ یا اگر از روغن جوجوبا برای مو و برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌کنید، بهتر است روغن جوجوبا را با روغن اسانسی مثل روغن رزماری که ضد ریزش مو است مخلوط کنید تا معجزه روغن جوجوبا را زودتر ببینید.

    روغن جوجوبا را از کجا تهیه کنیم؟
    به طور کلی هنگام خرید روغن های گیاهی باید بسیار توجه و دقت به خرج دهید زیرا نحوه کشت و روغن گیری در میزان کیفیت و قدرت اثربخشی روغن های گیاهی بسیار اهمیت دارد و روغن جوجوبا نیز از این قاعده مثتسنا نیست. بسیار مهم است که در تولید گیاهان از کودهای شیمیایی استفاده نشود و گیاهان کاملا ارگانیک رشد کنند و این نکته ای است که خیلی از افراد به آن توجه نمی‌کنند، در صورتی که بسیار حائز اهمیت است. از طرف دیگر، دستگاه های روغن گیری نیز در کیفیت روغن ها تاثیرگذارهستند زیرا اگر از دستگاه های دستی و ابتدایی استفاده شود، ممکن است در روند روغن گیری،  بسیاری از خواص گیاه نابود شود و در نتیجه روغنی را استفاده کنیم که عملا هیچ خاصیتی ندارد. بنابراین خرید از عطاری هایی که از دستگاه های دستی و کاملا ابتدایی و بدوی برای تولید روغن جوجوبا و سایر روغن های گیاهی استفاده می‌کنند، تقریبا بی فایده است. البته که این روغن ها ارزان تر هستند و به ظاهر خرید از آنها به صرفه تر است اما واقعیت این است که در ازای مبلغ اندکی که مثلا برای خرید روغن جوجوبا پرداخت می‌کنید، یک شیشه روغن جوجوبا تقریبا بی فایده بدست می‌آورید. پیشنهاد ما این است به دنبال روغن جوجوبا یی باشید که 100 درصد خالص و بدون مواد افزودنی یا نگهدارنده باشد.

    تشخیص روغن جوجوبا اصل
    روغن جوجوبا اصل را چگونه تشخیص دهیم؟ مگر می توانیم نحوه کشت جوجوبا را از فروشنده بپرسیم و جوابی مطمئن بگیریم؟ همچنین اطلاع از نوع دستگاه های روغن گیری و اینکه آیا در تولید روغن جوجوبا مواد افزودنی به آن اضافه می شود یا نه، تقریبا برای ما غیر ممکن است. پس برای تشخیص روغن جوجوبا اصل چیکار کنیم؟ تنها راه تشخیص روغن جوجوبا اصل و به طور کلی تمام روغن های گیاهی این است که  از برندهای معتبر با گواهینامه های با اعتبار و بین المللی استفاده کنید تا از ارگانیک بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

    برای خرید روغن جوجوبا خالص و ارگانیک کلیک کنید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید