همه چیز درباره فواید روغن هسته زردآلو
فواید روغن هسته زردآلو
روغن هسته زردآلو از دانه میوه زردآلو گرفته میشود. نام علمی درخت زردآلو Prunus armeniaca بوده و منشا آن دو کشور ارمنستان و چین گزارش شده است. مغز هسته زردآلو دارای درصد بالایی روغن میباشد که تحقیقات نشان میدهد اجداد ما در زمان های باستانی نیز به خواص متعدد این روغن پی بردهبودند و از فواید روغن هسته زردآلو استفاد ه میکردند. روغن هسته زردآلو در طب سنتی چینی برای پیشگری و درمان زخم های پوستی استفاده میشود. همچنین استعمال این روغن از قرن هفدهم در انگلستان آغاز شد و به مرور زمان تا به امروز استفاده از روغن هسته زردآلو بسیار رایج شده است. روغن هسته زردآلو در طب سنتی چینی نام برده شده و در آنجا اشاره شده که برای درمان تومور و زخمها به کار میرفته است.
روغن هسته زردآلو دارای سه جنبه اصلی به لحاظ مصرف میباشد:
1. جنبه آرایشی
2. جنبه خوراکی
3. جنبه درمانی
نحوه تولید روغن هسته زردآلو
روغن هسته زردآلو از روش انحلال یا پرس سرد صورت میگیرد. روش پرس سرد بهتر است, زیرا ترکیبات شیمیایی روغن هسته زردآلو را تغییر نمیدهد. بنابراین اگر به دنبال روغن ارگانیک هستید, روغن هسته زردآلو که به روش پرس سرد تهیه شده, بهتر است.
مهمترین فواید روغن هسته زردآلو
روغن هسته زردآلو خواص درمانی بسیاری دارد و به همین جهت این ماده به انتخابی مناسب در طیف وسیعی از مصارف بدل شده است.
مرطوب کننده
روغن هسته زردآلو یک مرطوب کننده بسیار عالی است.
ضد التهاب
این روغن، زمانی که به صورت موضعی و یا حتی خوراکی استفاده شود، میتواند التهابات را کاهش دهد.
ضد پیری
روغن هسته زردآلو دارای موادی مغذی است که کمک میکند تا پوست صورت جوانتر شده و فرایند پیری کندتر شود.
ضد باکتری
ازین خاصیت روغن هسته زردآلو به منظور دور کردن باکتری از لباسها و سایر محصولات استفاده میشود.
ضد عفونت
روغن هسته زردآلو ریسک عفونت در زخمهای باز و خراش را کاهش میدهد.
آنتی اکسیدان
این روغن، پوست را از خطر رادیکالهای آزاد حفظ میکند.
مصارف روغن هسته زردآلو:
روغن هسته زردآلو برای تولید صابون
روغن هسته زردآلو به عنوان ماده سازنده صابونها استفاده میشود. میتوانید در منزل از ان برای تولید صابون کم چرب استفاده نمایید. روغن هسته زردآلو، در ترکیب با روغن خرما و روغن نارگیل (روغنهای متداول در ساخت صابون) روغن پایه مناسبی برای تولید صابونها میباشد. روغن هسته زردآلو، روغن حامل خوبی برای روغنهای اسانسی مانند روغن اسانسی لیمو، روغن لوندر و روغن یاسمین است.
ماسک مو
زمانی که روغن هسته زردآلو با سایر روغنهای حامل ترکیب شود، میتواند تبدیل به ماسک موی عالی شود. پس از این فرایند میتوان روغن هسته زردآلو را به گره خوردگیهای مو و پوست سر ماساژ داد. این روغن را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی پوست سر قرار داده و سپس با آب گرم بشویید.
روغن هسته زردآلو برای تولید بیودیزل
در حال حاضر تحقیقاتی در مورد پتانسیل تبدیل روغن هسته زردآلو برای بیودیزل در حال انجام است. نتایج به دست آمده تا کنون رضایتبخش بوده است. میوههای گونه وحشی زردآلو برای این منظور مناسبتر به نظر میرسد.
پخت و پز
به منظور استفاده از روغن هسته زردآلو برای پخت و پز، لازم است که دقت شود محصول حتی الامکان با روش پرس سرد تولید شده و همچنین آمیگدالین موجود در آن حذف شده است. مصرف خوراکی این روغن در حدود توصیه شده میتواند کلسترول بد یعنی LDL را کاهش دهد. مخصوصا زمانیکه روغن هسته زردآلو با چربیهای اشباع ترکیب میشود, میتواند مؤثر عمل کند.
پس با توجه به ترکیبات تشکیل دهنده روغن هسته زردآلو و خواص آن ها برای پوست و مو از این روغن به اهداف ذیل میتوان استفاده نمود:
۱.مرطوب کننده پوست غیر چرب
روغن هسته زردآلو روغنی سبک و غیر چرب میباشد. در صورتی که تجربه استفاده از این روغن را داشته باشید، مطمئنا حالت طراوت و تازگی پوست بدون احساس چربی یا سنگینی نظر شما را جلب کرده است. استفاده از این روغن در زیر چشم ها سبب از بین بردن سیاهی و چین و چروک اطراف چشم ها میشود.
۲. کاهش التهابات پوستی
اگر شما هم درگیر اگزما، پزوریاسیس یا سایر التهابات پوستی هستید روغن هسته زردآلو میتواند در درمان شما موثر باشد. این روغن دارای خواص ضدالتهابی قوی است و پوست را نرم کرده و قرمزی پوست را میکاهد.
۳.از بین بردن چین و چروک صورت :
اسیدهای چرب غیر اشباع به همراه ویتامین E و A موجود روغن هسته زردآلو موجب جوانسازی و کاهش سرعت پیری پوست میشود.
سرم ضد چین و چروک:
یک قاشق روغن هسته زردآلو را با یک قاشق روغن آرگان مخلوط نمایید. سپس ۶ قطره شمعدانی و ۶ قطره روغن اسطوخودوس یه آن بیافزایید و خوب مخلوط نمایید تا سرم یکدست شود. ۲ تا ۳ قطره از سرم حاصله را دو با در روز به کل صورت بزنید.
۴.از بین بردن سیاهی دور چشم :
برای از بین بردن سیاهی دور چشم روغن هسته زردآلو غنی از ویتامین K است که به اثرات آن برای رفع سیاهی دور چشم شناخته شده است. همچنین روغن هسته زردآلو دارای ویتامین E ، امگا ۶ و اسیدهای چرب میباشد که به همراه ویتامین K عمیقا به پوست غذارسانی میکنند و سبب میشوند مواد مغذی به سطح پوست نفوذ کنند و خود ر ا به سلول های خونی برسانند.
۵. روغن ماساژ :
اگر به دنبال روغن ماساژی با خاصیت مرطوب کنندگی و جذب بسیار بالا برای دردهای عضلانی و خشکی مفاصل هستید روغن هسته زردآلو یکی از بهترین پیشنهادها برای شماست.
بیشتر بخوانید: ماساژ آروماتراپی چیست؟
۶.بهبود وضعیت مو :
روغن هسته زردآلو, مورد علاقه بسیاری از مردم برای مراقبت از موهایشان میباشد. زمانیکه روی ساقه مو مالیده میشود، موها را از هم باز کرده و گرههای آن را از میان میبرد. موارد زیر از جمله فوایدی هستند که روغن هسته زردآلوی ارگانیک برای موهایتان به ارمغان میآورد:
- روغن هسته زردآلو در ترکیب با سایر روغنها مثل روغن آملا، نارگیل و زیتون برای رفع شوره و خشکی پوست سر مؤثر است. همچنین برای درمان موهای آسیب دیده و رنگشده مفید است. به علاوه، روغن هسته زردآلو به درخشندگی و حفظ رطوبت موهایتان کمک میکند.
برای خرید روغن نارگیل لینجا کلیک کنید
- روغن هسته زردآلو رشد مورا به دلیل وجود مواد مغذی در آن به ویژه ویتامین E بهبود میدهد.
- روغن هسته زردآلو, خشکی پوست سر را برطرف میکند.
- این روغن به داشتن موهایی درخشان و زیبا بدون چربی اضافه کمک میکند.
- روغن هسته زردآلو میتواند داغ شده و به عنوان حالت دهنده مو به کار رود.
- این روغن موها را نرم میکند و در نتیجه به آسانی شانه زده میشود.
- روغن هسته زردآلو میتواند به حفظ مواد مغذی موجود در موهایتان کمک کند.
طبق مقاله ای که توسط مزکر پزشکی دانشگاه مریلند آمریکا انجام شد، اسیدهای چرب امگا ۶ نقش بسزایی در تحریک و افزایش رشد مو ها دارد؛ بنابراین سرم روغن هسته زردآلو که غنی از این اسیدهای چرب است یکی از بهترین ها در این مورد است.
۷.محافظت از پوست در مقابل آفتاب:
روغن هسته زردآلو به خودی خود یک ضد آفتاب قوی است.
۸.پاک کننده آرایش :
روغن هسته زردآلو با خاصیت پاک کنندگی قوی خود نه تنها مواد آرایشی را به خوبی از صورت و چشم های شما پاک میکند بلکه خاک، چربی و عرق را از منافذ عمیق پوست میزداید.
۹.تونر و نرم کننده پوست :
این روغن سبب نرمی پوست می شود و از آن میتوان به عنوان تونر قبل از آرایش نیز استفاده نمود.
۱۰. ماسک شبانه :
روغن هسته زردآلو زمانیکه در طول شب به عنوان مرطوب کننده استفاده شود, بهترین نتیجه را میدهد. روغن هسته زردآلو با هر روغن اسانسی که مورد نظر شماست, ترکیب کرده و به آهستگی ماساژ دهید. فراموش نکنید که قبل از مصرف, صورت خود را بشویید. این کار سبب باز شدن خلل و فرج بسته پوست, برق افتادن بینی و مرطوب شدن پوست به ویژه پوست خشک میشود. سپس روغن هسته زردآلو را به آرامی روی سطح پاکشده پوست خود ماساژ دهید.
۱۱. درمان آکنه :
به طور کلی حذف آکنه کار دشواری است, اما اولین قدم برای انجام این کار جلوگیری از علایم آن میباشد. استفاده از روغن هسته زردآلو در محل التهاب آکنه, قرمزی پوست را کاهش داده و مانع تشکیل سبوم در غدد میشود. این کار باعث حدف علایم و همین طور مشکل اصلی میشود.
۱۲. ارتقای سیستم تنفسی :
برخی از درمانگران سنتی, استفاده از روغن هسته زردآلو را برای خلاصی از مشکلات تنفسی در مقادیر اندک توصیه میکنند. مقادیر اندک روغن هسته زردآلو میتواند برای درمان تنفس به کار رود, یا حتی افزودن اندکی از آن به مواد خوش بو کننده محیطی التهابات سیستم تنفسی را کاهش میدهد.
۱۳. آرتروز:
روغن هسته زردآلو ضد التهاب بوده و علایم آرتروز را کاهش میدهد. در نتیجه روغن هسته زردآلو سبب آرام شدن درد ناشی از آرتروز میشود.
۱۴. فشار خون :
روغن هسته زردآلو دارای ویتامین B17 میباشد که فشار خون را متعادل نگه میدارد. هم چنین در صورت بالا بودن فشار خون, باعث کاهش آن میشود.
۱۵. سرماخوردگی و آنفلونزا:
مصرف روغن هسته زردآلو سبب افزایش قوای سیستم ایمنی بدن میشود. این موضوع باعث میشود تا در برابر بیماریهای نظیر سرما خوردگی و آنفولانزا مقاومت بیشتری نشان دهید و این از فواید روغن هسته زردآلو می باشد.
۱۶. سرطان:
تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که هسته زردآلو دارای مادهای به نام لاتریل است. این ماده در درمان و پیشگیری سرطان نقش مؤثری میباشد. لاتریل را با نام B12 نیز میشناسند. این ایده که روغن هسته زردآلو میتواند در درمان سرطان مؤثر باشد. نخستین بار در سال ۱۹۲۰ مطرح شد. دکتر ارنست کرب, پزشک سان فرانسیسکویی این ایده را توسعه داد. البته پس از انجام تعدادی آزمایش, وی به این نتیجه رسید که آماگدالین موجود در روغن هسته زردآلو برای بدن انسان بسیار خطرناک است.
توجه فرمایید این روغن نیز مانند سایر روغن های اسانسی نباید به تنهایی مصرف گردد، لذا به منظور استفاده از این روغن برای هر یک از اهداف مذکور در این مقاله باید آن را به صورت ترکیبی با سایر روغن های حامل اسنفاده نمود. چند مورد از روش های استفاده از روغن هسته زردآلو به شرح زیر می باشد:
ترکیب ماسک مو افزایش دهنده رشد مو:
یک قاشق روغن هسته زردآلو
یک قاشق روغن اسطوخودوس
شش قطره روغن رزماری
این ترکیب را به زمینه سر ماساژ دهید و اجازه دهید برای یک ساعت بماند و سپس بشویید.هفته ای یک بار این کار را تکرار نمایید.
ترکیب سرم موی نرم کننده بدون نیاز به شست و شو:
یک چهارم پیمانه روغن هسته زردآلو
پنج قطره روغن نعناع فلفلی
پنج قطره روغن اسطوخودوس
پنج قطره هم از روغن گل شمعدانی
چهار قطره از سرم را هر بار پس از حمام به مو های خود بزنید.
روغن ماساژ تسکین دهنده:
۲۳۰ میلی لیتر روغن هسته زردآلو
ده قطره روغن اسطوخودوس
ده قطره روغن نعناع فلفلی
سرم برای از بین بردن سیاهی دور چشم :
سه قطره از روغن میخک
پنج قطره روغن لیمو
عوارض جانبی و مشکل مسمومیت:
روغن هسته زردآلو عموما برای مصرف کلی ایمن است. هرچند، زمانیکه این روغن به صورت خوراکی استفاده شود، بایستی نکاتی را در مورد آن در نظر گرفت. هسته زردآلو دارای مادهای به نام آمیگدالین میباشد. این ماده داخل بدن به سیانید تبدیل میشود که سمی است. این ماده میتواند باعث بروز مشکلات تنفسی و گاهی مرگ شود.آماگدالین معمولا از فراوردههای روغنی جدا میشود. این کار با این هدف انجام میگیرد که اطمینان حاصل شود میزان این ماده از حدود نرمال بسیار پایینتر شود. این عمل در مورد روغنهایی مثل روغن بادام, روغن هسته زردآلو و روغن هسته هلو رعایت میشود. البته شخص در هنگام خرید بایستی این اطمینان را حاصل کند که روغن, فراوری شده و این ماده سمی از آن خارج شده است.
واکنش با سایر مواد:
در حال حاضر اطلاعاتی در مورد برهم کنش روغن هسته زردآلو با سایر محصولات گیاهی یا شیمیایی در دسترس نمیباشد.
رنگ, طعم و عطر:
روغن هسته زردآلو عموما دارای رنگ زرد ملایم میباشد. اما بسته به نوع زردآلو و فرایند استخراج میتواند رنگ آن به زرد تیرهتر متمایل شود. مقدار اندکی عطر خشکبار را دارد و تا حدودی طعم بادام را میدهد. این روغن برای پختن شیرینیها بسیار ایدهآل میباشد.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید، آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید