روغن آرگان، راهی آسان برای رهایی از مشکلات پوستی
توسط نارین گل 1398/11/29 13:11 توضیحات

حفظ جوانی پوست برای خانم‌ها و آقایان در هر سنی مهم است اگر شما نیز این دغدغه را دارید احتمالا تا به حال، اسم روغن آرگان را شنیده‌اید.

اما حفظ جوانی پوست فقط یکی از خواص بی‌شمار آن برای پوست است، کابرد روغن آرگان فقط برای پوست محدود نمی‌شود. این محصول منحصر به فرد علاوه بر پوست برای مو و ناخن نیز مفید است. مثلا اگر موی شما موخره دارد با استفاده از روغن آرگان، نوک موهای‌تان سالم می‌شود و لذت داشتن موهای زیبا، سالم و نرم را دوباره خواهید چشید.

روغن آرگان از آن دسته محصولاتی است که آشنایی با آن می‌تواند به ما کمک کند تا زیباتر و جذاب‌تر به نظر آییم. این روغن، گرچه به طور گسترده در بعضی از نقاط همچون آفریقا کاربرد داشته است اما زمانی شهرت جهانی پیدا کرد و محبوب شد که تاثیر آن بر مو، پوست و ... کشف شد.

به عنوان مثال اگر مشکل پوست شما آکنه است و دیگر از آکنه خسته و ناامید شده‌اید، می‌توانید از این روغن کمک بگیرید و از این روغن استفاده کنید تا بعد از یک ماه متوجه تغییرات پوست‌تان شوید. ترکیب روغن آرگان و روغن درخت چای می‌تواند بهبود پوست‌تان را سریع تر نماید.

تاریخچه گیاه آرگان

اگر بخواهیم مختصری از تاریخ این روغن بدانیم لازم است که به سال 151  میلادی( کمی بیشتر از 5 قرن پیش) بازگردیم. زمانی که توسط جهانگردی به نام Leo Africarus اولین گزارش درباره این روغن ثبت شد و این روغن در طول سالیان و به آرامی مورد توجه قرار گرفت. نام علمی آرگان در گیاه شناسی، argania spinosa می‌باشد. این درخت در دره‌های نیمه بیابانی کشور مراکش یافت می‌شود. این دره‌ها در قسمت جنوب غربی مراکش قرار دارند و طول این درخت‌ها گاها به 10 متر نیز می‌رسند و به طور میانگین 200 سال عمر می‌کنند.

مردم مراکش به درخت آرگان، درخت زندگی می‌گویند و به سبب ارزشمندی روغنش را با طلا مقایسه می‌کنند و به همین سبب به روغن آرگان، طلای مایع می‌گویند. جنگل‌های آرگان یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی قاره آفریقا به حساب می‌آیند. این درخت در اردیبهشت ماه شکوفه می‌زند و میوه آن بوی مطبوعی دارد. میوه‌های درخت آرگان کوچک و بیضی شکل هستند و یک سال زمان می‌برد تا به عمل بیایند.

ترکیبات شیمیایی در روغن آرگان

روغن آرگان منبع غنی اسید لینولئیک و اولوئیک اسید می‌باشد. این گیاه همچنین با گاماتوکوفرول، پلی فنول‌ها، استرول‌ها، اسکلن و الکل تیترپن نیزتقویت شده است.

مزایای روغن آرگان

روغن آرگان بسیار سبک است و به راحتی و به سرعت جذب می‌شوند. فراموش نکنید که اگر دوست ندارید که در روز و به هنگام کار و فعالیت پوست‌تان درخشنده باشد، سعی کنید که در شب و پس از شستن صورت از آن استفاده کنید.

روغن آرگان یه سبب اثر ضد التهابی و تورمی معروفیت بسیاری دارد، البته مزایای روغن آرگان بسیار منحصر به فرد هستند که سعی کرده‌ایم در قسمت زیر بعضی از این مزایا را پوشش دهیم.

این روغن به دلیل ماهیت ضد چربی خود می‌تواند کاملا مواد آرایشی و بهداشتی موجود در سطح پوست را پاک نماید. علاوه بر این با علائم پیری مبارزه می‌کند.

روغن آرگان منبع غنی ویتامین E است و به پوست نفوذ می‌کند و سبب می‌شود که تولید سلول‌های زیر پوست بهبود یابند. گفته می‌شود که ویتامینE منبع غنی آنتی اکسیدان است و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند. جای تعجب نیست که در اکثر محصولات زیبایی ویتامین E به عنوان یکی از مهم‌ترین مواد اولیه حضور دارد.

علاوه بر این روغن آرگان شامل اسیدهای چربی چون امگا 3 ، 6، 9 است. به طور خاص امگا 6 پوست را آبرسانی می‌کند و رطوبت موجود درآن را نگه می‌دارد.

همچنین ترپنوئیدها  ( Terepenoid) موجود در روغن آرگان جاهای زخم و آکنه را بهبود می‌دهد، ساپونین‌های موجود در آن ( saponin ) در بازسازی پوست کمک می‌کنند. و استرول‌ها ( sterol ) نیز متابولیسم پوست را بهبود می‌دهند.

یکی از بهترین ویژگی‌های روغن آرگان توانایی آن برای درمان بیماری‌های پوستی مختلف می‌باشد و خشکی پوست یکی از آن‌هاست. اگر پوست به شدت خشک نیز باشد، روغن آرگان به‌خوبی می‌تواند آن‌ را درمان کند. همچنین منبع غنی ویتامین E و سایر لیپیدها می‌تواند اگزما و پسوریازیس نیز بهبود دهد.  

 روغن آرگان می‌تواند هر گونه جراحت و یا خراش بر روی پوست را به سرعت بهبود دهد. علاوه بر آن از پخش شدن عفونت نیز جلوگیری می‌کند.

استفاده از این روغن به دلیل وجود توکوفرول می‌تواند پوست را نرم و رطوبت را تحریک نماید. حتی به عنوان نرم کننده لب هم استفاده از یک یا دو قطره روغن آرگان می‌توانند خشکی لب را از بین ببرد و لب‌های نرم و لطیفی را برایتان به ارمغان بیاورد. اما هنگام مصرف باید توجه کنید که از خوردن روغن آرگان پرهیز کنید.

این روغن، بسته به شرایط مو و پوست سر، می‌تواند موهای خشک را تغذیه و از ریزش آن جلوگیری ‌کند و ضرر و زیان وارده به مو را جبران می‌کند. ویتامین E و آنتی اکسیدان موجود در روغن آرگان، موهای از دست رفته را احیا می‌کنند همچنین اسیدهای چرب، امگا6 ، اسید لینولئیک موهای از دست رفته را نوسازی می‌کنند، همچنین سبب می شوند موهای درخشان‌تر و نرم‌تری داشته باشید.

روغن آرگان به خوبی می‌تواند در پوست نفوذ کند، به همین دلیل می‌تواند ریشه مو را تقویت نماید و نگهداری رطوبت موجود در پوست را بهبود دهد.

و از دیگر تاثیرات روغن آرگان می‌تواند کارکرد محافظتی آن در برابر اثرات مخرب رنگ کردن مو باشد.

نظرات کاربران

برای ثبت نظر باید در سایت ثبت نام نمایید و یا وارد شوید.

اینجا را کلیک کنید تا وارد شوید